My Life

mitt liv som FRU, MAMMA och FISKEÄNKA!!!!!!Josefin

Lilypie Kids Birthday tickers

Ida

Lilypie Third Birthday tickers

baby bunnies

Lilypie Angel and Memorial tickers

onsdag 9 november 2011

NT

I går pratade jag med en reporter på NT angående bristen på dagisplatser här i Åby/ Jursla.... När jag för några veckor sedan pratade med hon som placerar barnen här ute så stod det 19 barn i kö för att få börja på dagis under våren, men hon hade inga platser att placera dom på.... Så hon hade stora problem..... Hon pratade om att hon ev skulle bli tvungen att placera barnen på förskolor inne i stan, o detta tycker inte jag är OK!!!

 Så när jag i tisdags förra veckan läste Nt så var det med en lista över hur många det bor i Åby tätort. O bara där bodde det 60 barn som var under 1 år!!!
Frågan jag fick då: Var ska dessa barn gå på dagis???? O utöver dessa 60 barn tillkommer ju barn som bor utanför tätorten, bla. Loddby, Skriketorp o Graversfors...... så det kanske är ett hundratal barn som just nu står utan dagisplats.... hur ska dom göra?? ska vi behöva åka in till stan, dela på syskon, eller vad???

Så då tänkte jag att Gunnar på NT kunde ta upp detta så det kanske händer nått..... O det skulle han absolut göra, så idag skulle han ringa de ansvariga på kommunen, o sedan höra av sig till mig igen....

Jag hoppas att det blir fler förskolor i Åby/Jursla. o att de nu när de byggen den nya nere på Humpen väljer att behålla Klingsta fsk som de i annat fall ska stänga i samma veva som den nya öppnar!!! jag fattar inte hur som tänker på kommunen..... eller tänker dom över huvudtaget????

Hoppas på en förändring till det bättre, för det föds ju fler o fler barn i Åby, o det är ju många som väljer att flytta ut hit oxå!!!!!


OJ OJ det blev ett långt inlägg!!!! men jag tycker att det är viktigt!!! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar